Шәһри Казан

«Дөньядагы иң начар чаңгычы». Карга беренче тапкыр баскан чемпионатта катнашучы тарихы (ВИДЕО)

Венесуэльского лыжника Адриана Солано называют «худшим лыжником в мире». И все из-за его выступления на чемпионате мира в финском Лахти 22 февраля 2017 года. Венесуэлец не смог добраться до финиша в квалификационном заезде. Он едва удерживал равновесие на ровных участках трассы, несколько раз падал и неуклюже взбирался в гору. В...

Адриан Солано - «худший лыжник в мире»?
Sopel

В прессе шутят про «невероятную технику» венесуэльца, но на самом деле, история 22-летнего Адриана Солано вовсе не смешная. Он никогда не тренировался на снегу - только на роликовых лыжах.

Перед чемпионатом в Лахти Солано должен был месяц тренироваться на снегу в Швеции, но не смог туда попасть. 19 января спортсмен прилетел в Париж и собирался ехать на сборы, однако его не пустили пограничники. Сначала Солано спрашивали, не перевозит ли он наркотики, потом - не террорист ли он, а когда услышали, что Солано лыжник, рассмеялись: «Но ведь в Венесуэле нет снега».
«У меня было всего 28 евро с собой, и полицейские решили, что я собираюсь остаться во Франции, поскольку в Венесуэле дела обстоят не очень», - рассказал лыжник. По словам спортсмена, ему прислали приглашение из Швеции, и все документы были в порядке. Тем не менее, Солано депортировали в Венесуэлу. Дипломаты из Венесуэлы собираются выразить протест своим французским коллегам.
После гонки в Лахти Адриан Солано написал в инстаграме, что главное - не то, что он падал во время гонки, а то, что всякий раз поднимался. «Я буду продолжать бороться, ведь это моя мечта», - сказал спортсмен AFP.

Реклама

Впрочем, помимо насмешек Адриан Солано получил и множество сочувственных отзывов. Кроме того, через сервис GoFundMe благотворители собрали для него три тысячи евро за два дня.

meduza.io
Фото: Peter Klaunzer / EPA / Scanpix / LETA

Читайте «Шәһри Казан» в Telegram

Теги: 250
Нравится
Поделиться:
Реклама
Комментарии (0)
  • 17 декабря 2017 в 19:59
    Шәһәр читендә Чуар тормыш белән яши бу тирә. Биге шыңгырдап ачыла торган сары капкалар, капкасы сугыш елларында утынга ягылып, баганалары гына утырып калган шыр ялангач ишегаллары... Бер якка кыйшаеп бара торган бер катлы иске өйләр, шулар белән рәттән үк диярлек, хәзерге заман архитектурасы буенча фасадына балконнар, ярым колонналар чыгарып салынган өч-дүрт катлы яңа корпуслар. Йомышка-юлга ярый торган «уфалла» арбалары һәм, шоферлары шунда торганлыктан, әллә нидә бер ялтырап килеп чыгучы лимузиннар...
    7
    0
    0
Реклама
  • 16 декабря 2017 в 19:34
    "Татар җыры"нда Хәния Фәрхине искә алдылар
  • Физик мөмкинлекләре чикләнгән балалар фестивале
  • «Татар җыры - 2017»
  • Балык, кап, яр буенда ялтырап ят!
  • Ратушада геройларны котладылар
  • “Болгар радиосы” V Милли музыка премиясен тапшыру тантанасы
  • «Үзгәреш җиле»ннән ФОТОРЕПОРТАЖ
  • Горки-Әмәт урман паркында Кыш бабай һәм Кар кызы белән очрашу
  • Дәүләт Советы сессиясендә
  • Казан кичләре
  • Казандагы балалар бакчасында «Балачак китапханәсе» ачылды
  • 10 декабря 2017 в 10:00
    Герой әби Әминә әби Шәфигуллина – «Элекон» заводы тарихында иң беренче Социалистик Хезмәт Герое исемен алган кеше. Аңа кадәр Татарстанда бу югары бүләккә унҗиде кеше генә ия булган, ул – унсигезенчесе һәм иң гаҗәбе – Герой исемен Әминә әби 36 яшендә үк алган.
    188
    0
    0
  • 10 декабря 2017 в 11:11
    Ялт-йолт килеп торсын өчен Хатын-кызларның күбесе ир-атларга аяк киеменең нинди булуына карап бәя бирә. Пычрак яки тузан кунган ботинка кигән ир затына хатын-кыз борын чөереп кенә карый. Кибеттән сатып кына алган вакытта бөтен аяк киеме дә матур булып ялтырап тора. Тора-бара тоныклана, беренчел матурлыгын югалта. Аяк киемен бакслап ялтыратуның да серләре бар.
    159
    0
    0